Mezoterapia, o procedură cosmetică versatilă și minim invazivă, a luat cu asalt lumea esteticii. Fie că îți dorești să combați căderea părului sau să-ți îmbunătățești trăsăturile faciale, mezoterapia oferă o soluție eficientă și practic nedureroasă, și cea mai bună veste e că poți apela la acest tratament la clinica noastră de dermatologie clinică și estetică medicală din Târgu Mureș.

În acest articol, vom vorbi despre mezoterapie și aplicațiile sale, dar și despre două instrumente ultramoderne excepționale pentru mezoterapie: Mezogun U225 și Dermapen 4, care revoluționează acest domeniu.

Ce este mezoterapia?

Mezoterapia este o procedură nechirurgicală care presupune injectarea unor substanțe sau a unui cocktail personalizat de vitamine, minerale, aminoacizi și acid hialuronic direct în mezoderm (stratul mijlociu al pielii). Dezvoltată inițial în Franța, în anii 1950, de către Dr. Michel Pistor, mezoterapia a câștigat popularitate pentru capacitatea sa de a aborda diverse probleme cosmetice.

Mezoterapie pentru căderea părului

mezoterapie caderea parului 1 mezoterapie caderea parului 2 mezoterapie caderea parului 3 mezoterapie caderea parului 4

Căderea părului sau alopecia este o preocupare cosmetică majoră pentru multe persoane, indiferent de sex. Cu toate acestea, mezoterapia se dovedește a fi o soluție promițătoare în combaterea acestei probleme. Pentru a obține cele mai bune rezultate, cel mai eficient aparat disponibil în prezent este mezoinjectorul U225. Acest dispozitiv este folosit pentru a administra substanțe de tratament direct în scalp, acolo unde este nevoie. Prin intermediul acestui tratament, nutrienții esențiali sunt injectați direct la nivelul foliculilor de păr, având drept efect stimularea creșterii părului. Mai mult decât atât, mezoterapia contribuie la îmbunătățirea circulației sanguine și la reducerea inflamației în zona scalpului, ceea ce poate opri căderea părului și poate duce la un păr mai dens și mai sănătos. Deosebit de important de menționat este faptul că mezoterapia este o opțiune viabilă atât pentru femei, cât și pentru bărbați, cu singura diferență fiind numărul de tratamente necesare și frecvența acestora, care pot varia în funcție de stadiul și tipul alopeciei. Cu ajutorul mezoterapiei, este posibil să-ți recâștigi încrederea în tine și să te bucuri din nou de un păr plin de vitalitate.

Despre Mezogun U225

mezogun U225

Pistolul de mezoterapie U225 este un dispozitiv de ultimă generație conceput pentru efectuarea unor tratamente de mezoterapie precise și practic nedureroase. Ceea ce îl diferențiază este puterea sa pneumatică, generată de un compresor de aer, care joacă un rol crucial în funcționalitatea sa. Această putere pneumatică permite o injectare mai rapidă, chiar și atunci când este vorba de soluții injectabile mai dense, asigurându-se că procedura este rapidă și confortabilă pentru pacient. Spre deosebire de multe alte dispozitive, în timpul procesului de injectare, doar acul se mișcă înainte și înapoi, oferind o stabilitate excepțională și reducând orice vibrații neplăcute transmise pacientului. În plus, U225 se mândrește cu un sistem de blocare unic care limitează scurgerea și minimizează risipa de substanțe injectabile, ceea ce face ca procedura să fie mai curată și mai eficientă. Cu caracteristica suplimentară a setărilor de adâncime ușor de reglat, variind de la 0 la 10 mm (și chiar 13 mm cu o presiune ușoară), mesogun-ul U225 poate fi utilizat pentru o gamă largă de aplicații, inclusiv pentru tratamente faciale și ale scalpului, ceea ce îl face un instrument versatil și precis în domeniul mezoterapiei.

Rejuvenare facială cu microneedling

Microneedling-ul este tot o variantă a mezoterapiei, ce reprezintă o metodă avansată care implică injectarea delicată și superficială a unor substanțe personalizate sau a unor cocktailuri de substanțe direct în stratul superior al pielii. Această tehnică revoluționară s-a dovedit a fi un instrument eficient în lupta împotriva semnelor de îmbătrânire, ajutând la obținerea unei texturi mai uniforme a pielii și la corectarea multor probleme specifice, printre care cicatricile post-acnee, porii dilatați sau problemele de pigmentare. Ceea ce face microneedling-ul cu adevărat special este capacitatea sa de a stimula producția de colagen, substanța esențială pentru menținerea fermității și tineretului pielii.

În cadrul tratamentelor de rejuvenare facială prin microneedling, Dermapen 4 devine un aliat indispensabil pentru dermatologi și specialiști în estetică dermatologică. Acest dispozitiv de ultimă generație oferă rezultate remarcabile, fiind considerat liderul categoriei de microneedling. Prin intermediul unor micro-perforații controlate, Dermapen 4 induce o serie de schimbări benefice în piele, contribuind la îmbunătățirea texturii, reducerea semnelor de îmbătrânire și obținerea unui aspect revitalizat.

Despre Dermapen 4

Dermapen 4 revoluționează tratamentele de microneedling, funcționând cu o eficiență și o precizie de neegalat. Acest instrument inovator induce producția de colagen și regenerarea pielii prin crearea de microperforații atât în straturile dermului, cât și în cel al epidermei, oferind în același timp pacienților o experiență relativ nedureroasă. Diferențiatorul cheie al Dermapen 4 constă în acționarea rapidă cu aer comprimat, care propulsează acul la o viteză de penetrare semnificativ mai mare în comparație cu sistemele electrice tradiționale. Acest lucru are ca rezultat tratamente practic nedureroase atunci când este utilizat la unghiul de penetrare recomandat cu acul său ascuțit de aplicare. Cu comenzi mecanice robuste, mai puțin predispuse la deteriorare, Dermapen 4 nu numai că este durabil, dar oferă și efecte vizibile, cum ar fi îmbunătățirea texturii pielii și reducerea cicatricilor acneice, în doar 5-7 zile de la tratament. Încorporarea serurilor DP/Dermaceuticals îmbunătățește și mai mult efectele procedurii, asigurând rezultate durabile și impresionante

 

Mezoterapia are capacitatea de a revoluționa lumea esteticii, oferind soluții eficiente pentru căderea părului și rejuvenarea feței. Cu instrumente precum Mesogun U225 și Dermapen 4, pacienții pot experimenta tratamente practic nedureroase și pot obține rezultate impresionante.

Dacă dorești să combați căderea părului sau să îți revitalizezi tenul, mezoterapia poate fi răspunsul pe care îl cauți. Așadar, fă-ți o programare la specialiștii noștri pentru a explora aceste opțiuni de estetică chiar acum!