Ce este videodermatoscopia digitala cu Vidix V-Track

Dermatoscopia digitala Vidix este o metoda noninvaziva, care permite urmarirea de lunga durata a alunitelor, prin realizarea unei harti dermatoscopice (astfel incat depistam alunitele nou aparute de la o sesiune la alta ) si inregistrarea lor intr-o baza de date pentru a putea fi comparate ulterior cu inregistrarile facute de-a lungul timpului depistand astfel orice mica modificare aparuta.

Examinarea este nedureroasă, nu prezintă riscuri și nici discomfort pentru pacient.

 După consultația initiala (gratuita cu bilet de trimitere de la medicul de familie), se va stabili o noua programare in cadrul careia va fi realizata harta dermatoscopica si inregistrarea in baza de date a leziunilor.

vidix

Cancerul de piele, cel mai frecvent tip de malignitate

Conform estimărilor Organizației Mondiale a Sănătății, unul din trei cancere este la ora actuală diagnosticat la nivelul pielii. În fiecare an, sunt depistate la nivel mondial între 2 și 3 milioane de cazuri de cancer de piele altele decat melanomul și peste 130 de mii de cazuri de melanom.

Specialiștii estimează că fiecare reducere cu 10 la sută a stratului de ozon este asociată cu 4500 de melanoame și 300 de mii de cancere cutanate de alt tip. Cel mai frecvente tipuri de cancer de piele sunt carcinomul bazocelular și carcinomul spinocelular. 80 la sută dintre tipurile diagnosticate la ora actuală sunt carcinoame bazocelulare.

Desi reprezinta mai putin de 5% din toate cazurile de cancer de piele, melanomul este responsbil de majoritatea deceselor datorate cancerului de piele.

Pe lângă expunerea la ultraviolete, există și alți factori de risc pentru apariția carcinomului cutanat:

  • tipul de piele (persoanele cu pielea deschisă la culoare, cu ochii verzi sau albaștri sunt mai expuse)
  • arsurile din copilărie (cu cât un copil a stat mai mult la soare și a suferit arsuri, cu atât mai mare este riscul de a face cancer de piele la maturitate)
  • moștenirea genetică (persoanele care au în familie rude cu cancer de piele pot face mai ușor acelaști tip de tumoare malignă)
  • îmbătrânirea (se știe că înaintarea în vârstă este asociată cu un risc crescut de cancer)
  • anumite meserii (șoferii de cursă lungă, lucrătorii în agricultură, constructorii și toți cei care petrec mult timp în aer liber au un risc mai mare de cancer)
  • imunitatea scăzută (persoanele infectate cu HIV și cele care iau imunoscupresoare după transplant au un risc mai mare de carcinom cutanat)
  • un cancer de piele în antecedent
  • un număr mare de alunițe

Cele mai importante si sănătoase demersuri pe care le putem face pentru piele, pe lângă îngrijirea corectă, sunt protejarea zonelor expuse la soare și vizita anuală la medicul dermatolog.

În plus, autoexaminarea regulată a tegumentului poate fi un pas important în depistarea leziunilor noi sau a transformărilor unor leziuni, care pot fi benigne sau maligne.

Programeaza-te la o consultatie videodermatoscopica!

Standardul de aur la ora actuala in evaluarea si monitorizarea in timp a leziunilor pigmentare.