Ce este epilarea cu laser Dual Accento Alexandrite/NdYag

Epilarea cu laser este o tehnică ce foloseşte fascicule laser puternice care pătrund prin primele două straturi ale pielii (epidermă și dermă) și „topesc” foliculii firelor de păr din dermă, fără a distruge celulele din jurul foliculilor.

Platforma laser Dual Accento, prin combinarea a  două lungimi de undă, care s-au impus ca standard de aur în ceea ce priveşte epilarea definitivă, cu sistemul de răcire a tegumentului integrat, reprezintă cea mai performantă platformă laser pentru îndepartarea părului nedorit.

Un tratament complet de epilare cu laser cuprinde, de regula, intre sase si opt sedinţe, efectuate la distanţa de aproximativ trei saptamani. Perioada tratamentului difera in functie de varsta, sex, tipul si modul de crestere a parului si zona corpului. Totusi, rezultatele incep sa se vada inca de la primele sedinţe.

Cum sa te pregatesti inainte de a incepe tratamentul de epilare definitiva?

Asigura-te ca nu ai mai folosit recent, cel putin 4 saptamani, metode de epilare cu ceara, smulgere sau electroliza, deoarece tratamentul cu lumina intens pulsata vizeaza radacinile firelor de par, care sunt indepartate prin aceaste proceduri .

Cu o zi inainte de tratament se poate indeparta parul doar cu crema epilatorie sau cu lama de ras.

Incearca pe cat posibil sa nu iriţi cu lama zona de tratament. Nu utiliza creme/ulei pe zona care urmeaza sa fie supusa tratamentului. Evita expunerea la soare sau solar cu 2 saptamani  inainte de procedura.

Epilarea pe piele bronzata se poate face in conditii de siguranta, insa numai daca pielea este deja bronzata cu minim 2 saptamani inainte.

Medicamente acnee contraindicate in tratamentul de epilare

  • Isotretinoin (Accutane / Roacutanne)
  • Acitretinul (Soriatane)

Dintre acestea, cu o contraindicaţie foarte clara este Accutane / Roaccutane,  un puternic fotosensibilizant, care trebuie intrerupt cu minim 2 luni inainte de epilarea laser!

Nu luati medicamente de tip aspirina cu cateva zile inainte de tratament , intrucat exista riscul de purpura ( pete rosii-violacee care pot aparea la nivelul pielii cand se sparg vasele mici de sange / capilarele).

Medicamente Fotosensibilizante

Exista numeroase medicamente care au efect de fotosensibilizare, iar acestea trebuie intrerupte in cazul epilarii cu laser.

Alte medicamente fotosensibilizante sunt anumite antibiotice (grupa tretracicline), naproxen antinflamatoare nesteroidiene,  auranofin (antireumatice), estrogen si progestin (contraceptive orale), crorochina (medicament antimalaria).

Dupa sedinta de epilare definitiva

  • Foloseste acasa o crema calmanta, hidratanta, fara parabeni sau chimicale, care sa iți hraneasca pielea in profunzime
  • Nu face dusuri fierbinți
  • Nu purta haine mulate
  • Evita sa faci sport si sa mergi la sauna, cel puțin 48 ore dupa sedința de epilare definitiva
  • Este obligatoriu sa lasi sa treaca  minim 2 saptamani inainte de a te expune la soare sau solar( ideal 4 saptamani)
  • Minim 3-4 zile, protejeaza zonele epilate de razele solare folosind SPF 30 pe corp si 50+ pe fața;
  • Din cauza ca pielea este sensibila imediat dupa sedința de epilare definitiva, orice crema aplicata trebuie sa fie dermatocosmetica, fara parabeni sau chimicale, deschisa de maxim 2 luni
  • Respecta cu strictețe protocolul de tratament si intervalul dintre sedințe
  • Odata finalizat pachetul de epilare definitiva,  in primii 2- 3 ani, programeaza sedințe de intreținere la 8- 12 luni

Piele catifelata pe tot parcursul anului!

Folosim tehnologii laser ultramoderne pentru ca tu sa te bucuri de cele mai bune rezultate.